Τεστ Ανίχνευσης Αντισωμάτων έναντι του νέου Κορωνοϊού «SARS-CoV-2»

Ο Όμιλος Διαγνωστικών Κέντρων Νεα Διάγνωση, διενεργεί εξετάσεις ανίχνευσης αντισωμάτων έναντι του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2.

Το νέο τεστ χρησιμοποιεί δείγμα αίματος (διαδικασία απλής αιμοληψίας )για να προσδιορίσει την ανοσολογική αντίδραση του σώματος, ανιχνεύοντας αντισώματα έναντι του SARS-CoV-2.

Τα τεστ αντισωμάτων είναι καθοριστικής σημασίας για την ανίχνευση επαφών κρουσμάτων λοίμωξης COVID-19, για τον καθορισμό προηγούμενης έκθεσης, και για επιδημιολογικές μελέτες.

Το τεστ προσδιορίζει αν ο ασθενής έχει νοσήσει από τον SARS-CoV-2 και πλέον έχει αντισώματα έναντι του ιού ή αν υπάρχει η ανάγκη για περαιτέρω έλεγχο.

Με άλλα λόγια μπορεί να προσδιοριστεί  εάν ένα άτομο έχει εκτεθεί στον ιό και εάν ο ασθενής έχει αναπτύξει αντισώματα.

Για την διάγνωση της νόσου στην οξεία φάση της η συγκεκριμένη μέθοδος δεν ενδείκνυται. Βασική προϋπόθεση για την διενέργεια του τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων είναι ο ασθενής να μην βρίσκεται σε εμπύρετη κατάσταση και να μην έχει συμπτωματολογία ίωσης τις τελευταίες 15 ημέρες

Η εξέταση μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε συνδυασμό με μοριακά τεστ, για να βοηθήσει στη διάγνωση ύποπτων κρουσμάτων λοίμωξης COVID-19.

Διενεργούνται οι εξής Ομάδες εξετάσεων:

Στην Πρώτη Ομάδα Εξέτασης ανιχνεύονται με RAPID TEST(γρήγορο τεστ), SARSCoV-2 (IgGIgM), με αξία 60€ και αποτελέσματα εντός 30 λεπτών από την παραλαβή του δείγματος.

Στην Δεύτερη Ομάδα Εξέτασης ανιχνεύονται ολικά αντισώματα  (IgGIgMIgA), με αξία 55€ και αυθημερόν  εφόσον η  παραλαβή του δείγματος γίνει έως τις 15:00 .

Η ανάλυση γίνεται με τη χρήση του τεστ Elecsys® Anti-SARS-CoV-2, με την μέθοδο της ηλεκτροχημειοφωταύγειας,  στους αναλυτές cobas e της Roche και είναι εγκεκριμένο από την ΕΕ και διαθέτει CE mark.Η προκύπτουσα ευαισθησία  είναι 100% και η ειδικότητα μεγαλύτερη του 99,8%.

Η υψηλή ειδικότητα του τεστ είναι ιδιαίτερα σημαντική προκειμένου να προσδιοριστεί αξιόπιστα εάν ένα άτομο έχει εκτεθεί στον ιό και εάν ο ασθενής έχει αναπτύξει αντισώματα. Η υψηλή ειδικότητα μειώνει, επίσης, τον κίνδυνο διασταυρούμενης αντίδρασης με αντισώματα έναντι άλλων ανθρώπινων κορωνοϊών, όπως αυτών που προκαλούν το κοινό κρυολόγημα.

  • Για πραγματοποίηση της εξέτασης ανίχνευσης αντισωμάτων έναντι του νέου κορωνοϊού SARS-CoV-2, απαιτείται απλή αιμοληψία μέσω της υπηρεσίας αιμοληψία κατ’οίκον (τηλ.: 210. 69.96.500 ), κατόπιν ραντεβού και εφόσον έχει προηγηθεί η λήψη συγκεκριμένου ερωτηματολογίου από την γραμματεία του κέντρου για την πρόσφατη κατάσταση της υγείας σας. Προϋπόθεση για την διενέργεια της εξέτασης είναι ο εξεταζόμενος να μην έχει πυρετό και συμπτώματα ίωσης της τελευταίες 15 ημέρες.
  • Για την ασφάλειά σας, την διευκόλυνσή σας και την προστασία της δημόσιας υγείας, σας συνιστούμε την ηλεκτρονική αποστολή αποτελεσμάτων, ώστε να μην χρειαστεί να προσέλθετε σε κάποια από τις Διαγνωστικές Μονάδες μας. Το Ιατρικό Προσωπικό της Νέας Διάγνωσης  ακολουθεί όλες τις διαδικασίες ελέγχου και ευθυγραμμίζεται πιστά με τις οδηγίες των Υγειονομικών Αρχών, σχετικά με την προφύλαξη, και τους κανόνες υγιεινής για την προστασία μετάδοσης του covid-19.
  • Ο κάθε εξεταζόμενος πρέπει απαραίτητα να λάβει μέτρα ατομικής προστασίας κατά την διάρκεια της αιμοληψίας, δηλαδή να φοράει μάσκα και γάντια.

Κλείστε το ραντεβού σας

Για τα ραντεβού σας καλείτε στο 210 6996500 από Δευτέρα έως Παρασκευή 12:00-16:00, ώστε να πάρετε όλες τις απαραίτητες πληροφορίες
Διαφορετικά συμπληρώστε την ακόλουθη φόρμα & θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για επιβεβαίωση:
    :