8 σημάδια ότι ίσως έχετε αναιμία

Μήπως έχετε αναιμία ; Τα παρακάτω σημάδια ίσως σας δώσουν την απάντηση. αναιμία συμπτώματα σίδηρος

 1. Η εύκολη κόπωση που δεν δικαιολογείται από τις δραστηριότητες και το αίσθημα αδυναμίας είναι δύο συνήθεις ενδείξεις της σιδηροπενικής αναιμίας.αναιμία συμπτώματα σίδηρος
 2. Ωχρότητα στο πρόσωπο είναι μία ακόμη ένδειξη ότι μπορεί να έχετε σιδηροπενική αναιμία.
 3. Αν υποφέρετε από αναιμία, ίσως το χρώμα γύρω από τα μάτια σας να είναι κίτρινο, κάτι που σημαίνει ότι οι βλεννογόνοι σας είναι αναιμικοί.
 4. Οι συχνοί πονοκέφαλοι και η απώλεια όρεξης ίσως είναι πρόωρα -συνήθως- σημάδια της αναιμίας.
 5. Η δυσκοιλιότητα είναι ένα ακόμη πρόωρο σύμπτωμα, και μπορεί να εμφανιστεί χωρίς οποιαδήποτε αλλαγή στις διαιτητικές σας συνήθειες.
 6. Εξετάστε εάν είναι δύσκολο για σας να συγκεντρωθείτε ή εάν έχετε κακή διάθεση.
 7. Αισθάνεστε μια αίσθηση της ψυχρότητας στα άκρα σας. Αυτό μπορεί να προκληθεί από την κακή κυκλοφορία ως αποτέλεσμα της αναιμίας.
 8. Αν αντιμετωπίζετε κάποιο από τα παραπάνω συμπτώματα, καλό θα ήταν να υποβληθείτε σε ανάλυση αίματος, για να διαπιστώσετε αν τα επίπεδα σιδήρου στο αίμα είναι φυσιολογικά. Αν ο γιατρός σας κρίνει απαραίτητο μπορεί να σας δώσει κάποιο συμπλήρωμα σιδήρου.
  Οι διατροφικές λύσεις
  Καταναλώνετε συχνά τροφές που είναι πλούσιες σε σίδηρο. Αυτές είναι τα όσπρια, τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, όπως το σπανάκι), τα μύδια και το κόκκινο κρέας.
  Αν έχετε έχετε αναιμία ή τα επίπεδα σιδήρου σας είναι χαμηλά, θα πρέπει να συμβουλευτείτε το γιατρό σας καθώς ίσως χρειαστείτε και κάποιο συμπλήρωμα σιδήρου.