Τι μαρτυρά μια πανοραμική ακτινογραφία δοντιών για την υγεία μας?

Η υγεία των δοντιών μας, φανερώνει την γενική μας υγεία, ισχυρίζονται ιατροί και επιστήμονες και φαίνεται να έχουν δικαιολογημένα αυτήν την αντίληψη, καθώς θεωρείται η βιτρίνα κάθε ανθρώπου. Η λεπτομερής μελέτη της οδοντοστοιχίας μας και τα προβλήματα αυτής, δεν φανερώνουν μόνο το ιστορικό της γνάθου μας, αλλά αντικατοπτρίζουν και την γενική εικόνα του οργανισμού μας και μπορούν να προλάβουν ευρύτερα προβλήματα υγείας και παθήσεις.

Για παράδειγμα, αν η οδοντοστοιχία σας δεν είναι σταθερή, αυτό μπορεί να είναι δείγμα πιθανής περιοδοντίτιδας ενώ αν υπάρξει απώλεια δοντιού δίχως κάποια εμφανή λοίμωξη, το άτομο μπορεί να αντιμετωπίζει πρόβλημα οστεοπόρωσης.

Αν δε, παρατηρείτε πόνο στα δόντια ή στο κάτω μέρος της γνάθου, μπορεί να έχει να κάνει με καρδιολογικό πρόβλημα ενώ πόνος στην άνω γνάθο μπορεί να σημαίνει λοίμωξη στα ιγμόρεια. Αν ακόμα αντιμετωπίζετε πληγές στο στόμα ή έλκη, ίσως νοσείτε από κάποια ασθένεια που δεν έχει εμφανιστεί ακόμη και είναι προάγγελος επερχόμενης λοίμωξης .

Η δυσάρεστη αναπνοή μπορεί να σημαίνει ισχυρή παρουσία βακτηρίων στο στόμα ή νόσο των ούλων. Η απότομα δυσάρεστη αλλαγή στην αναπνοή όμως ,μπορεί να σημαίνει και διαβήτη τύπου 2 ή ανεπάρκεια του ήπατος ή πρόβλημα στη λειτουργία των νεφρών και των εντέρων.

Σημειώνεται ακόμη και η εμφάνιση των ούλων, η οποία αν είναι λευκότερη του σύνηθες σημαίνει αναιμία ενώ η έντονα ερυθρή εμφάνιση σημαίνει φλεγμονή που ίσως οφείλεται σε ουλίτιδα ή βακτηριακή μόλυνση.

Για όλα τα παραπάνω ο έλεγχος του στόματος και των δοντιών κρίνεται πολύ σημαντικός και η πανοραμική ακτινογραφία στόματος με ορθοπαντογράφο τελευταίας τεχνολογίας αναγκαία για τον έλεγχο της υγείας μας, στοματικής και μή.

Ακτινοβολία

Πολλά έχουν γραφτεί και πολλά έχουν ειπωθεί σε σχέση με την ακτινοβολία που εκλαμβάνει ο ανθρώπινος οργανισμός κατά τη διάρκεια μιας ακτινογραφίας, δη της πανοραμικής που πραγματευόμαστε.

Η αλήθεια είναι πως αν και οι περισσότεροι ασθενείς τρομοκρατούνται με την ιδέα μιας πανοραμικής, η πανοραμική ακτινογραφία στα δόντια εκπέμπει αντίστοιχη ακτινοβολία με αυτή που προσλαμβάνουμε από το φως του ήλιου κατά τη διάρκεια 0,01 με 1,5 ημέρας, επομένως δεν υπάρχει σχεδόν κανένας βαθμός ανησυχίας.

Πανοραμική Ακτινογραφία Δοντιών

Η Πανοραμική Ακτινογραφία Δοντιών, ειδικά με τον ορθοπαντογράφο τελευταίας τεχνολογίας που βρίσκεται σε όλες τις μονάδες της Νέας Διάγνωσης, προσφέρει μία μοναδική υπηρεσία στον ασθενή και προλαμβάνει πλήθος ασθενειών ενώ προσφέρει στον εκάστοτε ιατρό που θα μελετήσει την ακτινογραφία ολοκληρωμένη εικόνα της στοματικής και οδοντικής κατάστασης του ατόμου διευκολύνοντας το έργο του και επιλύοντας τυχόν απορίες σχετικά με μολύνσεις, λοιμώξεις, κρυμμένα δόντια, πόνους στη στοματική κοιλότητα και την πιθανότητα τοποθέτησης εμφυτευμάτων δοντιών.

Κλείστε το ραντεβού σας στη Νέα Διάγνωση εδώ


Δημοσιεύτηκε

σε

από

Ετικέτες: