Παγκόσμιος μήνας ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας και των γενετήσιων νοσημάτων

Αν είσαι γυναίκα και αγαπάς τον εαυτό σου, αυτόν τον μήνα πρέπει να ενεργοποιηθείς και να προστατεύσεις την γυναικεία φύση σου έμπρακτα.

Μετά το διευρυμένο κίνημα ανδρών τον μήνα Νοέμβριο με το λεγόμενο «Movember», όπου οι άρρενες άφησαν γοητευτικό μουστάκι προκειμένου να περάσουν το μήνυμα της ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του προστάτη και του τακτικού ιατρικού ελέγχου αυτού, την σκυτάλη παίρνει αυτό τον μήνα το κίνημα «Januhairy» και οι γυναίκες.

Με το κίνημα «Januhairy» που ξεκίνησε από την 21χρονη Laura Jackson η οποία σταμάτησε να χρησιμοποιεί ξυράφι στο σώμα της, γυναίκες ανά τον κόσμο σταματούν για τον μήνα αυτό να υποβάλλουν το σώμα τους σε επίπονες διαδικασίες αποτρίχωσης, κεριού κλπ και αποδέχονται κάθε μία την ομορφιά της φύσης εξυμνώντας το γυναικείο σώμα και την θηλυκή ομορφιά.

Το κίνημα αυτό, μαζεύει χρήματα προκειμένου να διοργανωθεί μια καμπάνια ενημέρωσης για το γυναικείο σώμα και την εικόνα του. Η καλύτερη εικόνα όμως που οφείλει και πρέπει να έχει ένα γυναικείο σώμα είναι η εικόνα της υγείας του.

Ο μήνας Ιανουάριος πέραν πλέον του «Januhairy», είναι γνωστός ως διεθνής μήνας ευαισθητοποίησης κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας αλλά και των γενετήσιων νοσημάτων.

Ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας είναι ένας καρκίνος που παρατηρείται όλο και πιο συχνά τα τελευταία έτη. Το εμβόλιο κατά του καρκίνου του τραχήλου είναι ένα δώρο της επιστήμης στις γυναίκες αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η περιοχή δεν πρέπει να ελέγχεται τουλάχιστον μία φορά τον χρόνο ώστε να έχουμε εικόνα της υγείας της.

Κάθε πεπαιδευμένη και πολιτισμένη γυναίκα οφείλει να προστατεύει τον εαυτό της και την σεξουαλική της υγεία. Ο γυναικολογικός έλεγχος που δυστυχώς στην Ελλάδα αποτελεί για κάποιους και κάποιες ακόμη θέμα ταμπού, πρέπει να αποτινάξει πλέον τα δεσμά της παραπληροφόρησης και του φόβου και να γίνει συνήθεια για κάθε σύγχρονη γυναίκα.

Κι αν μία γυναίκα βρίσκεται σε ενδιαφέρουσα οφείλει έτι περισσότερο να ελέγχει όχι μόνο το σώμα της και την αλλαγή αυτού αλλά και την υγεία του νέους ανθρώπου που αναπτύσσεται μέσα της.

Λόγω των μεταβολών του περιβάλλοντος, των τροφών αλλά και της κοινωνίας, σχεδόν κάθε νέα γυναίκα τη σήμερον ημέρα, αντιμετωπίζει έναν σκληρό κόσμο γεμάτο άγχος, πίεση και τοξικές ουσίες που δυστυχώς περνούν στο έμβρυο άμεσα ή έμμεσα. Οποιαδήποτε μεταβολή στην υγεία, σωματική και ψυχολογική της νέας μητέρας, επηρεάζει κατά πολύ το βρέφος και την εξέλιξή του μην λογίζοντας τα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν από μόνα τους στην εγκυμοσύνη. Ο προγεννητικός έλεγχος αποδεικνύεται αναγκαίος και όντως μπορεί και σώζει ζωές.

Ενημερώσου τώρα και θωράκισε την γυναικεία σου φύση με τις υπηρεσίες της Νέας Διάγνωσης εδώ.


Δημοσιεύτηκε

σε

, ,

από