Ο ρόλος της ψηφιακής μαστογραφίας στην πρόληψη του καρκίνου του μαστού

Γυναίκα, μια λέξη που έχει συνώνυμα τη φίλη, την αδερφή, την σύζυγο, την επαγγελματία, την μητέρα. Λέξεις ουσιαστικές, γεμάτες ευθύνες αλλά κυρίως γεμάτες αγάπη. Για να συνεχίσουν να υπάρχουν αυτές οι λέξεις, κάθε γυναίκα οφείλει να αγαπά και να προστατεύει τον εαυτό της. Κάθε γυναίκα οφείλει να προλαμβάνει και να αντιμετωπίζει τον καρκίνο.

Γιατί ο καρκίνος του μαστού αντιμετωπίζεται! Κάθε γυναίκα πρέπει να βγάλει προς τα έξω την δυνατή της πλευρά, να κοιτάξει κατάματα τον κίνδυνο που ονομάζεται κακό, χτικιό ή όπως αλλιώς μετονομάζουμε τις φοβίες μας, να προφέρει δυνατά το όνομά του σπάζοντας τον τρόμο και την ιδέα που τον τυλίγει και να πει δυνατά «Θα σε προλάβω και θα σε νικήσω».

Δεν χρειάζεται όμως το σώμα και η ψυχολογία, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη φυσική κατάσταση του ατόμου, να φτάσουν στο τελικό στάδιο αντοχής για να ενεργοποιηθούν. Η πρόληψη μπορεί και σώζει ζωές. Κάθε χρόνο, χάρισε στον εαυτό σου το δώρο της εξέτασης του στήθους σου και προστατεύσου!!! Αν το ξεχνάς ή όλο το αναβάλλεις, επίλεξε να πραγματοποιείς την μαστογραφία σου κάθε χρόνο στα γενέθλιά σου, ώστε να μην το ξεχνάς και να προσφέρεις συνάμα το πιο σημαντικό και ωραίο δώρο στον εαυτό σου.

Τι είναι η μαστογραφία;

Η μαστογραφία, ως επί το πλείστον, είναι μια εξέταση που τρομάζει και προκαλεί δισταγμό στις γυναίκες. Οι περισσότερες, λόγω αυτού αλλά και λόγω της σιγουριάς και άγνοιας του κινδύνου, δεν υποβάλλουν τον εαυτό τους στην αναγκαία εξέταση, κάτι που κάθε σύγχρονη και εκπαιδευμένη γυναίκα πρέπει να προγραμματίζει σε ετήσια βάση.

Η μαστογραφία δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια ακτινογραφία του μαστού. Η εν λόγω ακτινογραφία πραγματοποιείται με ένα ειδικό μηχάνημα, τον μαστογράφο, που διαθέτει ακτίνες Χ και κάνει χρήση χαμηλής ακτινοβολίας ώστε να καταγράψει το εσωτερικό του μαστού και να απεικονίσει ενδεχόμενους καλοήθεις ή κακοήθεις όγκους και γενικά την εσωτερική εικόνα ενός από τα σημαντικότερα σημεία του γυναικείου σώματος, ενός σημείου που παράγει ζωή!

Η μαστογραφία σε συνδυασμό με τη ψηλάφηση του στήθους από τον ειδικό ιατρό, προσφέρει τον τέλειο έλεγχο, εντοπίζει και προλαμβάνει πιθανό μελλοντικό όγκο. Έτσι εντοπίζονται ακόμα και πολύ μικρά μορφώματα-αλλοιώσεις παρατηρούνται, μελετώνται και σε ενδεχόμενη αλλαγή της μορφής τους, η αντιμετώπισή τους είναι πολύ πιο εύκολη και γρήγορη.

Όσον αφορά το μηχάνημα του μαστογράφου, πρέπει να γνωρίζετε ότι υπάρχουν οι συμβατικοί μαστογράφοι της παλιάς γενιάς αλλά και οι ψηφιακοί μαστογράφοι της νέας σύγχρονης τεχνολογίας.

Ο ψηφιακός μαστογράφος της Νέας Διάγνωσης είναι της εταιρείας HOLOGIC και διαθέτει ψηφιακό ανιχνευτή χαμηλής δόσης. Λειτουργεί σύμφωνα με τις διεθνείς προδιαγραφές ενώ διαθέτει καινοτόμα και πατενταρισμένα χαρακτηριστικά που εξασφαλίζουν διάγνωση από το πλέον αρχικό στάδιο.

Ο ασθενής δεν ταλαιπωρείται από τις επαναλαμβανόμενες συμπιέσεις όπως συμβαίνει σε άλλα συστήματα ενώ ο συνολικός χρόνος εξέτασης ελαχιστοποιείται.

Χρησιμοποιούνται ειδικά φιλμ και κασέτες, τα οποία σε συνδυασμό με τα σύγχρονα ψηφιακά εμφανιστήρια παρέχουν μαστογραφίες πραγματικά υψηλής διακριτικής ευκρίνειας. Το υψηλότερο MTF (δείκτης διακριτικής ικανότητας ψηφιακού συστήματος) της τάξεως 90%, αποκλειστικά στον μαστογράφο SELENIA για έγκαιρη και έγκυρη διάγνωση.

Κι αν ακόμα δεν έχετε πειστεί για την αναγκαιότητα της εξέτασης, την ποιότητα της και διστάζετε λόγω διαδικασίας, πρέπει να γνωρίζετε πως η μαστογραφία είναι ανώδυνη και διαρκεί λιγότερο από 5 λεπτά. Ο μαστός τοποθετείται σε δύο διαφορετικές θέσεις, τη λοξή και τη face στην υποδοχή του μαστογράφου και πιέζεται ελαφρά ενώ ταυτόχρονα απεικονίζεται σε ειδικό φιλμ η εσωτερική του εικόνα. Γρήγορα και άμεσα αποτελέσματα για ασφαλή έλεγχο και εξέταση που μπορεί να εντοπίσουν και να προλάβουν πιθανή κακοήθεια.

Πολλοί οι μύθοι γύρω από την μαστογραφία και την εξέταση της, μία η αλήθεια και η αναγκαιότητά της. Χαρίστε στον εαυτό σας σήμερα κιόλας το πιο ωφέλιμο δώρο ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗΝ ΖΩΗ !!!!!!


Δημοσιεύτηκε

σε

,

από

Ετικέτες: