Οι άγνωστες συνέπειες του άγχους. Αναγνωρίστε και αντιμετωπίστε τις!

Μπορεί το άγχος να προκαλέσει πόνους στο στομάχι, πονοκεφάλους, πόνους στη μέση ή αϋπνία; Μάθετε να αναγνωρίζετε ορισμένες λιγότερο γνωστές συνέπειες του στρες που ίσως δεν πάει το μυαλό σας. άγχος στρες στομάχι πονοκέφαλος

Στο πλαίσιο έρευνας που πραγματοποίησαν οι ερευνητές από το Μισούρι των ΗΠΑ μελέτησαν 500 παιδιά που υπέφεραν από άγχος και στρες, και διαπίστωσαν ότι το 36% αυτών αντιμετώπιζε πόνους στην κοιλιά.άγχος στρες στομάχι πονοκέφαλος

Ακόμη, 4 στα 10 παιδιά παραπονέθηκαν ότι υπέφεραν από πονοκεφάλους τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα. Όπως εξηγούν οι ειδικοί η κατάσταση αυτή δεν διαφέρει και στους ενήλικες.

Σε μια παλιότερη μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε άνδρες και γυναίκες διαπιστώθηκε ότι εκείνοι που εμφάνιζαν υψηλά επίπεδα στρες, αντιμετώπιζαν τριπλάσιες πιθανότητες να υποφέρουν από πόνους στην κοιλιά συγκριτικά με τους πιο ήρεμους από τους εθελοντές.

Αν και οι επιστήμονες δεν έχουν ακόμη ξεκαθαρίσει πώς ακριβώς το άγχος συνδέεται με τους πόνους στην κοιλιά, σύμφωνα με την πιο πειστική επιστημονική άποψη η κοιλιακή περιοχή και ο εγκέφαλος μοιράζονται δρόμους του νευρικού συστήματος.

Τι να κάνετε άγχος στρες στομάχι πονοκέφαλος

Είναι πολύ σημαντικό να μάθετε να χειρίζεστε το άγχος με τη βοήθεια ενός κλινικού ψυχολόγου, ή με την ανάλογη σωματική άσκηση. Με αυτούς τους τρόπους θα μπορέσετε να απαλλαγείτε από τα συμπτώματα.

Φροντίστε, επίσης, να απευθυνθείτε στο γιατρό σας προκειμένου να αντιμετωπίσετε προβλήματα που συνδέονται με τα συμπτώματα ή επιτείνονται από το στρες, όπως το σύνδρομο Ευερέθιστου Εντέρου.


Δημοσιεύτηκε

σε

από

Ετικέτες: