Μετρήστε το λίπος του σώματός σας με τη μέθοδο της βιοηλεκτρικής εμπέδησης

Η Ανάλυση Σύστασης Σώματος, είναι μία εξέταση με πολλές σημαντικές εφαρμογές τόσο στην εκτίμηση της διατροφικής κατάστασης του ανθρώπου, όσο και στην πρόβλεψη πιθανών κινδύνων που απειλούν την υγεία του.

Τι μετράμε στην Ανάλυση Σύστασης Σώματος;

Πρόκειται για μία ανώδυνη εξέταση, η οποία περιλαμβάνει τις παρακάτω μετρήσεις:

  • Βάρος Σώματος
  • Ποσοστό Λίπους
  • Συνολικά Υγρά %
  • Μυϊκή Μάζα
  • Φυσική Κατάσταση
  • Οστική Μάζα
  • Βασικός Μεταβολικός Ρυθμός
  • Μεταβολική Ηλικία
  • Εκτίμηση του Δείκτη Μάζας Σώματος (BMI)
  • Επίπεδα Σπλαχνικού Λίπος

Πως γίνεται η εξέταση;

Υπάρχουν διάφορες μέθοδοι για την εκτίμηση στης Σύστασης του Σώματος. Η μέθοδος της Βιοηλεκτρικής Εμπέδησης (BIA) είναι μία αξιόπιστη και γρήγορη μέθοδος η οποία λειτουργεί εξίσου καλά σε φυσιολογικές και παθολογικές καταστάσεις. Σε σύγκριση με άλλες μεθόδους, η BIA προτιμάται καθώς δεν εκθέτει τον εξεταζόμενο σε ραδιενέργεια και έτσι μπορεί να χρησιμοποιηθεί κατ’ επανάληψη για την εκτίμηση της προόδου του εξεταζόμενου με την πάροδο του χρόνου.

Η μέθοδος αυτή βασίζεται στην διαφορετική αγωγιμότητα τωνιστών του ανθρώπινου οργανισμού, τους οποίους διαπερνά ελαφριάς τάσης ηλεκτρική ενέργεια. Η Σύσταση του Σώματος μας αποτελείται ουσιαστικά από άλιπη μάζα,λιπώδη ιστό και μυϊκή μάζα. Φυσιολογικά, με την ηλικία μειώνεται η άλιπη μάζα,ενώ ο λιπώδης ιστός αυξάνει και αναδιανέμεται. Αυτό σημαίνει ότι συγκεντρώνεται περισσότερο λίπος γύρω από τα ζωτικά όργανα καθώς το ανθρώπινο σώμα γερνά.

Γιατί να μετρήσω το λίπος και την άλιπη μάζα στο σώμα μου;

Πολλές παθολογικές καταστάσεις όπως η παχυσαρκία, ο Διαβήτης τύπου 2, οι καρδιαγγειακές παθήσεις κ.ά, συνδέονται με αυτήν ακριβώς την κατανομή του λίπους η οποία αυξάνει τις πιθανότητες για έμφραγμα και θάνατο.Από την άλλη μεριά, η σαρκοπενία είναι εκείνη η παθολογική κατάσταση κατά την οποία η μειωμένη μυϊκή μάζα, λόγω κακής διατροφής, χρόνιας φλεγμονής και μειωμένης δραστηριότητας οδηγεί σε αδυναμία, αναπηρία και τελικά θάνατο.

Για τους παραπάνω λόγους η Ανάλυση Σύστασης Σώματος μπορεί να αποδειχθεί ένα χρυσό εργαλείο για την εκτίμηση της διατροφικής κατάστασης του ανθρώπου αλλά καιν του κινδύνου που μπορεί να διατρέχει η υγεία του.

Που μπορώ να κάνω Ανάλυση Σύστασης Σώματος;

Στη Νέα Διάγνωση, εφαρμόζουμε τη μέθοδο της Βιοηλεκτρικής Εμπέδησης και προσφέρουμε εκτίμηση των αποτελεσμάτων της εξέτασης από ειδικό Διαιτολόγο-Διατροφολόγο. Πιστεύουμε ότι η σωστή υγιεινή διατροφή και η φυσική δραστηριότητα είναι τα κλειδιά για μακροζωία και υγεία. Έτσι, σχεδιάζουμε μέσω εξατομικευμένης επιστημονικής προσέγγισης έναν τρόπο διατροφής και τρόπου ζωής που ταιριάζει στις ανάγκες του καθενός, με στόχο να απολαύσει πολλά ακόμη χρόνια υγείας και ευεξίας.

Παπαϊωάννου Αδαμαντία, Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc


Δημοσιεύτηκε

σε

, ,

από

Ετικέτες: