Ιός της γρίπης H1N1 – Συμπτώματα και πρόληψη.

Αυτοί οι χειμερινοί μήνες που διανύουμε, έχουν ταυτιστεί με τις γρίπες. Αυτό έχει συμβεί δικαίως, αφού έχει παρατηρηθεί ότι το χρονικό διάστημα του Οκτωβρίου έως και του Απριλίου πολλοί άνθρωποι προσβάλλονται από ιούς.

Είναι πλέον γνωστό, ότι υπάρχουν τέσσερις τύποι των ιών της γρίπης A,B,C,D. Παρ’όλα αυτά, ο πλέον γνωστός είναι ο Η1Ν1, ο οποίος ενώ προϋπήρχε 40 χρόνια, το 2009 μεταλλάχθηκε, υιοθετώντας το όνομα «η γρίπη των χοίρων». Το όνομά του φυσικά προέκυψε λόγω του ότι ο ιός περιέχει γονίδια από τον ιό της γρίπης των χοίρων, των πτηνών και των ανθρώπων. Φαινόμενο, το οποίο μέχρι πρότινος δεν είχε ξαναεμφανιστεί.
Τα συμπτώματα της γρίπης κάνουν αιφνίδια της εμφάνισή τους . Ποια είναι αυτά;
• Υψηλός πυρετός
• Βήχας ξηρός
• Κεφαλαλγία
• Καταρροή
• Μυϊκά και οστικά άλγη

Στις περισσότερες περιπτώσεις η γρίπη αντιμετωπίζεται ήπια. Σε κάποιες άλλες περιπτώσεις , στις οποίες ανήκουν ομάδες υψηλού κινδύνου, υπάρχει το ενδεχόμενο για σοβαρότερες επιπλοκές.

Ο πιο συχνός τρόπος μετάδοσης είναι μέσα από σταγονίδια που εκπέμπει ο ασθενής ή ο φορέας, δηλαδή βήχας ή φτάρνισμα, μολύνοντας έτσι το υγιές άτομο.
Γι’αυτό το λόγο, η πρόληψη είναι απαραίτητη για κάθε άτομο ξεχωριστά που θέλει να διατηρήσει τον οργανισμό του υγιή. Μερικοί τρόποι πρόληψης είναι ο ετήσιος εμβολιασμός , η καλή υγιεινή των χεριών και φυσικά η αποφυγή κλειστών χώρων.

Σε περίπτωση βέβαια πρόσληψης του ιού της γρίπης είναι σημαντικό να γίνει η έγκαιρη διάγνωσή του.
Στα Πολυιατρεία-Ιατρικά κέντρα Νέα Διάγνωση πραγματοποιείται καθημερινός έλεγχος για τη γρίπη τύπου Α (H1N1) & Β. Τα αποτελέσματα δίνονται άμεσα από τους Ιατρούς -Βιοπαθολόγους των Μονάδων από τις 16:00-20:00.

Κλείσε τώρα το ραντεβού σου online ή καλώντας στο 21 0699 6500.
    :