Η σημασία του υπερήχου US άνω και κάτω κοιλίας

Ο πόνος στη κοιλιά είναι μία ενόχληση που θα εμφανίσει κάθε άνθρωπος κατά τη διάρκεια της ζωής του πολλές φορές σε βαθμό τέτοιο, που να μην θεωρείται σημαντικός. Κάποιες φορές όντως, ο πόνος στην κοιλιά μπορεί να σημαίνει απλώς δυσπεψία ή απότομη αλλαγή θερμοκρασίας στο σώμα, κάποιες φορές όμως μπορεί να προοικονομεί κάτι πολύ σοβαρότερο και σημαντικό για την υγεία μας.

Με τον υπέρηχο-US άνω και κάτω κοιλίας, οι πόνοι αυτοί εντοπίζονται και μελετώνται κάνοντας ευκρινές τον λόγο που προκαλούνται. Αν κάτι είναι ασήμαντο, ο ασθενής απλά κάνει την αγωγή που του επιβάλει ο σχετικός ιατρός ή προσέχει για ορισμένο χρονικό διάστημα την διατροφή του. Αν εντοπιστεί κάτι όμως σημαντικότερο και πιο επικίνδυνο, ο υπέρηχος προλαμβάνει την χειροτέρευση αφού τόσο ο ασθενής όσο και ο ιατρός ενημερώνονται έγκαιρα και προχωρούν σε κάθε περίπτωση στις προβλεπόμενες και αναγκαίες εξετάσεις ώστε να δοθεί λύση του προβλήματος και της αιτίας του άλγους-πόνου.

Ας μελετήσουμε κάποιους πόνους που μπορεί να κρύβουν κάτι παραπάνω από φούσκωμα ή κρύο στο χώρο που βρισκόμαστε

Πόνος αριστερά της κοιλιάς

Ο πόνος της αριστερής κοιλιακής χώρας σχετίζεται συνήθως με γαστρεντερικής, ουρολογικής ή γυναικολογικής φύσης προβλήματα. Λόγοι ακόμα που μπορούν να οδηγήσουν σε πόνο αριστερά της κοιλιάς μπορεί να είναι το ανεύρυσμα κοιλιακής αορτής, ο έρπητας ζωστήρας, η αναστροφή σπλάχνων και η θρόμβωση πυελικών φλεβών που αν και σπανίζουν, μπορούν να αποδειχθούν πολύ επικίνδυνες για τον οργανισμό, αν δεν εντοπιστούν και αντιμετωπιστούν άμεσα.

Μιλώντας δε για χρόνιους πόνους στα αριστερά της κοιλιάς, μπορεί το άτομο να αντιμετωπίζει δίχως να το γνωρίζει, δυσκοιλιότητα, κατάσταση ευερέθιστου εντέρου, κακοήθεια στο παχύ έντερο, νόσο Crohn ή ελκώδη κολίτιδα ενώ αν το άτομο πρόκειται για γυναίκα μπορεί ο πόνος να οφείλεται σε ενδομητρίωση ή όγκους πυέλου.

Πόνος δεξιά της κοιλιάς

Πόνος της δεξιάς κοιλιάς είναι συνηθισμένος σε περιπτώσεις οξείας κοιλίας, χολολιθίασης-χολοκυστίτιδας, κωλικός νεφρού και σκωληκοειδίτιδας. Πόνος σε χαμηλότερο σημείο της κοιλιάς μπορεί να σημαίνει βουβωνοκήλη ή μηροκήλη και νεοπλάσματα παχέος εντέρου που μπορούν να οδηγήσουν σε ρήξη.

Σημαντικές είναι και οι παθήσεις της ουροδόχου κύστης και της ελάσσονος πυέλου που μπορεί να ευθύνονται για πόνους χαμηλά της κοιλιάς. Οι πόνοι αυτοί αφορούν κυρίως ουρολογικής και γυναικολογικής φύσης προβλήματος.

Για όλους αυτούς του πόνους, ο υπέρηχος άνω και κάτω κοιλίας είναι η πιο σίγουρη, εύκολη, ανώδυνη, οικονομική εξέταση για να ενημερωθεί ασθενής και ιατρός. Η κοιλιακή χώρα είναι το κέντρο του σώματος με αποτέλεσμα να αποστέλλει μηνύματα για τα περισσότερα από τα όργανα του ανθρώπινου οργανισμού, μηνύματα που η τεχνολογία της ΝΕΑΣ ΔΙΑΓΝΩΣΗΣ και το Τμήμα Υπερήχων γνωρίζει να «διαβάζει» και να ερμηνεύει.

Το Τμήμα των Υπερήχων καλύπτει όλο το φάσμα υπερηχογραφημάτων της σύγχρονης ιατρικής. Ιατροί πολλαπλών ειδικοτήτων ( γυναικολόγοι, ακτινοδιαγνώστες, καρδιολόγοι) εξειδικευμένοι στην υπερηχογραφία της ειδικότητάς τους, ελέγχουν με ανώδυνο, ακίνδυνο και ασφαλή τρόπο την μορφολογία όλων των οργάνων του σώματος.
Όργανα όπως το ήπαρ, η χοληδόχος κύστη, το πάγκρεας, ο σπλήνας, τα νεφρά, η ουροδόχος κύστη, ο προστάτης, η μήτρα και οι ωοθήκες ελέγχονται γρήγορα και ανώδυνα με έναν υπέρηχο, όργανα βασικά για την ομαλή ανθρώπινη λειτουργία που πρέπει να γνωρίζουμε συνεχώς την εικόνα τους και την κατάστασή τους αν θέλουμε να έχουμε μια καλή υγεία.

Τα υπερηχογραφήματα στη Νέα Διάγνωση γίνονται με σύγχρονα μηχανήματα υπερήχων της εταιρείας SIEMENS. Οι διαγνωστικές υπερηχογραφικές εξετάσεις γίνονται με υψηλή διαγνωστική ακρίβεια και απεικονίζουν με απλό τρόπο σύνθετα διαγνωστικά προβλήματα.


Δημοσιεύτηκε

σε

,

από

Ετικέτες: