Γιατί είναι αναγκαίο το ετήσιο check up;

Αν το 2018 ήταν για σένα ένας χρόνος που τον θυμάσαι με κούραση, κόπωση και ατονία, μήπως είναι η κατάλληλη στιγμή να φροντίσεις το 2019 που μόλις ξεκίνησε; Αν θες ο νέος χρόνος να είναι γεμάτος υγεία και ενέργεια αυτό το άρθρο γράφθηκε για σένα.

Ο πιο άμεσος και έγκυρος τρόπος να ελέγξεις τον οργανισμό σου είναι ένα πλήρες check up. Ο έλεγχος όμως που θα πραγματοποιήσεις πρέπει να συμβαδίζει με την ηλικία σου και τις ανάγκες του οργανισμού σου. Το check up είναι μια εύκολη φράση αλλά κρύβει πολλές και διαφορετικές εξετάσεις μέσα της οι οποίες θα πρέπει να γίνονται μεθοδευμένα ώστε να επιφέρουν και το κατάλληλο αποτέλεσμα ελέγχου, πρόληψης και αντιμετώπισης.

Αν δεν έχεις κάποιο ιστορικό καρδιολογικού νοσήματος ή κάποια σημαντική έλλειψη στον οργανισμό σου που να χρειάζεται τακτό έλεγχο και παρακολούθηση και είσαι μέχρι 40 ετών, ένας ολοκληρωμένος έλεγχος υγείας θα περιελάμβανε τα εξής:

•Γενική Αίματος

•Γενική Ούρων

•Σίδηρος

•Σάκχαρο

•Χοληστερόλη

 •Τριγλυκερίδια

 •HDL

•LDL

•SGOT

•SGPT

 •Α/Α θώρακος

•Καρδιογράφημα

•Καρδιολογική εξέταση

Γιατί; Γιατί ο παραπάνω έλεγχος εμπεριέχει την γενική μελέτη όλων των βασικών οργάνων του ανθρώπινου σώματος και μπορεί να εντοπίσει οποιονδήποτε κίνδυνο ελλοχεύει.

Η γενική αίματος αντικατοπτρίζει την κατάσταση του αίματος μας και την αποδοτική ή μη λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Την περίοδο του χειμώνα τα κρυολογήματα, η γρίπη και γενικά οι δυσμενείς συνθήκες του καιρού ταλαιπωρούν τον οργανισμό μας με αποτέλεσμα να ενεργοποιούν συχνά το ανοσοποιητικό το οποίο μπορεί να χρειάζεται κάποια υποστήριξη με βιταμίνες ή συμπλήρωμα. Πώς θα το μάθεις αυτό; Κάνοντας την εξέταση της γενικής αίματος.

Η γενική ούρων ελέγχει τόσο την λειτουργία των νεφρών μας αλλά και την κατάσταση των πιο σημαντικών οργάνων μας. Τα απόβλητα του οργανισμού υποδεικνύουν την «κατανάλωση» που κάνει το εργοστάσιο του σώματός μας και μπορεί να φανερώσει τη σωστή και σαν ρολόι λειτουργία του αλλά και τυχόν πρόβλημα που χρειάζεται ιατρική και φαρμακευτική παρέμβαση.

O έλεγχος δε του Σιδήρου, του Σακχάρου, της Χοληστερόλης και των Τριγλυκερίδιων είναι βασικός για να μετρήσουμε τις αποθήκες ενέργειας του οργανισμού μας. Τα επίπεδα αυτών, αποκαλύπτουν την ισορροπημένη ή μη κατάσταση του οργανισμού μας. Η ανισορροπία τις περισσότερες φορές έχει να κάνει με την σωστή ή όχι διατροφή και κάποιο μειωμένο ή ανεβασμένο επίπεδο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί γρήγορα καθώς, όπως είπαμε και πριν, το σώμα λειτουργεί σαν εργοστάσιο. Τα «καύσιμα» που του δίδουμε πρέπει να είναι κατάλληλα και να δίνουν ενέργεια, όχι απλά να χορταίνουν με πρόσθετες και βλαβερές γλυκαντικές ουσίες.

Ο έλεγχος δε των HDL και LDL που σχετίζονται με την καλή και κακή χοληστερίνη αντίστοιχα αλλά και των SGOT και SGPT που έχουν να κάνουν με την λειτουργία του ήπατος είναι αναγκαίος για τη λειτουργία της καρδιάς και της απορρόφησης των βιταμινών από τον οργανισμό στην κάθε περίπτωση.

Τέλος η ακτινογραφία θώρακος, το καρδιογράφημα και η καρδιολογική εξέταση ελέγχουν τον σημαντικότερο μυ που μας δίνει ζωή και αναπνοή και είναι καίριας σημασίας σε έναν ετήσιο προληπτικό έλεγχο.

Μην χρονοτριβείτε λοιπόν άλλο. Ελέγξτε τον οργανισμό σας και θωρακίστε το μεγαλύτερο αγαθό της υγείας σας αυτό το έτος και χαρίστε στους αγαπημένους σας τον καλύτερο εαυτό σας. Έναν εαυτό υγιή, χαρούμενο και έτοιμο να σκορπίζει χαμόγελα και αγκαλιές.

Επωφεληθείτε τον ολοκληρωμένο επιστημονικά και οικονομικό έλεγχο-προσφορά της Νέας Διάγνωσης σήμερα κιόλας.